Днес ще стане ясно коя политическа сила ще получи третия

...
 Днес ще стане ясно коя политическа сила ще получи третия
Коментари Харесай

Президентът казва днес коя партия ще получи третия мандат

 
Днес ще стане ясно коя политическа мощ ще получи третия мандат. В неделя изтича срокът, в който президентът Румен Радев трябваше да реши на кого да го връчи.

Очаква се по-късно през днешния ден с публично известие администрацията на президента да разгласи час за връчване на третия мандат за сформиране на държавно управление.

Това е последната опция за основаване на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание по Конституция, откакто първите два опита за сформиране на постоянен кабинет се провалиха.

При първия мандат, връчен на ГЕРБ-СДС, претендентът за министър председател проф. Николай Габровски събра единствено 115 гласа поддръжка при гласуването на проекто-кабинета му в Народното събрание.

Вторият мандат, връчен на " Продължаваме Промяната ", бе върнат несбъднат на президента откакто от партията не съумяха да съберат поддръжка в Народното събрание.

На процедура, изборът на президента е сред пет парламентарни групи - на Движение за права и свободи, " Възраждане ", " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България " и " Български напредък ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР